Ελληνικά EnglishCine Metro

Το πρώτο μετρό στη Θεσσαλονίκη είναι κινηματογραφικό!

screenshot screenshot screenshot screenshot screenshot screenshot screenshot screenshot screenshot

Το CineMetro είναι μια εφαρμογή για κινητές συσκευές, η οποία σχεδιάζεται εθελοντικά από ομάδα φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ., υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Αθηνάς Βακάλη, σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο και ιστορικό κινηματογράφου Δρ. Αγγελική Μυλωνάκη και τον δημοσιογράφο και κριτικό κινηματογράφου κ. Ιωάννη Γκροσδάνη. Στην iOS εφαρμογή εργάστηκε ο Γιώργος Χαριστός. Η ομάδα των φοιτητών που εργάστηκε στην Android εφαρμογή απαρτίζεται από τους Βαενά Παρασκευή, Καλτιριμίδου Ευφροσύνη, Πανισκάκη Κυριακή, Παπάζογλου Χρήστος-Παναγιώτης και Συρτάρη Χαρίκλεια.

Η έμφαση της εφαρμογής είναι στο να παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης και ανάδειξης των σημείων της πόλης που αφορούν στον κινηματογράφο, ώστε ο πολίτης να έχει στην κινητή του συσκευή άμεση πληροφορία σχετικά με το κινηματογραφικό περιεχόμενο και τη θέση του στην πόλη. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η δυνατότητα των κινητών συσκευών να εντοπίζουν τη θέση του πολίτη στην πόλη κάθε στιγμή αξιοποιήθηκαν στο CineMetro ώστε να υλοποιηθεί μια πρωτότυπη εφαρμογή που θα αναδιπλώνει, θα αναδεικνύει και θα εξελίσσει τη σχέση της πόλης με τον κινηματογράφο.

Το «Cine Metro» διαθέτει 3 «γραμμές», οι οποίες αναδεικνύουν σε ισάριθμες διαδρομές την κινηματογραφική ιστορία της Θεσσαλονίκης ως εξής:
Γραμμή 1: Κινηματογραφικές αίθουσες-Τα σινεμά της πόλης,
Γραμμή 2: Ταινίες-Η Θεσσαλονίκη μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο
Γραμμή 3: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η ιστορία του

Κάθε «γραμμή» του «CineMetro» διακρίνεται σε επιμέρους «στάσεις», που συμπίπτουν με γεωγραφικά σημεία του ιστορικού κέντρου της πόλης (π.χ. παραλία, λιμάνι, πλατεία Αριστοτέλους κτλ), οι οποίες καλούν τους χρήστες της εφαρμογής να περπατήσουν την πόλη και να γνωρίσουν την κινηματογραφική ιστορία της από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα.Διαθέσιμο σε AppStore και PlayStore

appStore
playStore

Δείτε περισσότερα εδώ